29.4.08

Sreća u nesreći

Mnogo je bolje kad se desi sreća u nesreći, nego obratno.
Desila se saobraćajna nesreća. Ekipa, dolazi. Vozač i suvozač su pretrpeli lakše povrede (sreća da su se aktivirali zaštitni jastuci).
Isto veče, u blizini ove nesreće, dispečeri su primili poziv za drugu nesreću:"Auto je udario u benzinska pumpu". Za nekoliko minuta ekipa je na licu mesta. Očekuju požar, eksplozije. Auto je udario u stub. Nema povređenih.
Nesreća u okolini Novog Sada. Sudar dva automobila. Jedan od njih je udario u električni stub, pa su žice pale dole i usled varničenja, zapalio se jedan od dva automobila. Vozač zapaljenog auta je ispao iz kola u jendek. Drugi vozač ga je uz pomoć jednog prolaznika izvukao iz jendeka, neposredno pre nastanka požara. Ispostavilo se da su obojica isto godište i da su išli u istu školu.
Nesreća u sreći: "Mom ocu je jako loše. Mi smo na svadbi. Ja se ženim. On je spustio glavu. Mislili smo da je umoran. Požurite! Ne diše!"
Ovakvih primera je dosta. Rado se sećam onih "sreća u nesreći", a "nesreće u sreći" svi pokušavamo da potisnemo duboko, daleko, jer zaboraviti ne možemo.

No comments: