16.7.07

SMS PORUKE

Ovo je upozorenje svima koji žele i šalju SMS poruke listu „Dnevnik“. Ako pišete nešto što njima ne odgovara, neće objaviti poruku, iako su u petak 06.07. objavili „Cenzura, nego šta!“, gde navode neka objašnjenja kako i zašto ne objavljuju poruke velikog broja čitaoca.
Meni se desilo da sam poslala poruku, sa negodovanjem na tekst „KISAČ: Hitna pomoć odbila da dežura na folklornoj smotri!”
Dnevnik , ali nisam želela da o tom tekstu pišem na blogu, jer se isuviše meša politika u pitanje organizacije i rada Zavoda za HMP, a u politiku ne želim da se mešam. Kakvog interesa ima Dom Zdravlja u Inđiji, sa direktorom dr Vasom Petrovićem, na čelu o kom je Svakodnevnica pisao na svom blogu još davne 2004.godine, tekst „ IS novosadskog doma zdravlja“, pa da oni dežuraju u Kisaču, i pored toga što zvanično nije traženo dežurstvo od Zavoda za HMP Novog Sada? Možda da bi opravdali dežurstvo na Novosadskom poljoprivrednom sajmu ili to što su preko raznih intervencija angažovani za dežurstvo na Exit-u. Jedini je problem što oni ne mogu to dežurstvo sami da obave, već moraju da angažuju pomoć drugih Hitnih, pa i zaposlenih u Domu Zdravlja Novog Sada. Možda bi im bilo efikasnije kad bi pojačali svoje punktove, pa da ne mora Zavod HMP iz Novog Sada da šalje ekipe u ispomoć na teritoriju Inđije zbog saobraćajne nesreće ( za dva slučaja pre nekoliko meseci, lično znam ) ili da njihovi sugrađani kolima dolaze u našu ambulantu u Njegoševoj ulici, zbog ukazivanja lekarske pomoći, ili da ne moramo da prevozimo pacijente sa jedne na drugu Kliniku i Institut koju je njihova hitna dovezla i ostavila ( pijan mladić na Institutu za KVB ).


Od kako je postavljen dr Saravolac na mesto direktora Zavoda, počela je medijska kampanja protiv njega i objavljivanje netačnih i nekorektnih tekstova od strane novinarke ovog lista. U početku se pisalo o spontanom protestu zaposlenih, kojeg nije ni bilo. Sad u ovom tekstu navode kako smena nije organizovana, a ni to nije tačno. Ekipe u Kisaču stvarno nisu bile organizovane, ali u vreme kad je bilo staro rukovodstvo, a to su njihovi političko-kumovsko-rodbinski prijatelji. To nisu objavili, već su naprotiv, pozvali svoje prijatelje, bivše radnike HMP, i pokazali im poruku i broj sa kog je poslata. Tako da znate, da će vaš broj pokazati, onima koje kritikujete. Ono što nema i ne treba da ima veze sa politikom, je činjenica je da zaposleni u Zavodu, podržavaju dr Saravolca, sa velikom većinom, da su sad smene i dežurstva organizovana, da se radi bolje, da smo mi zadovoljniji i da znamo da će nas pohvaliti za dobar rad, zaštititi od nepravednog optuživanja ali i kazniti za nemar, nerad i neadekvatno ponašanje, korupciju ili razne mahinacije. A list „Dnevnik“ meni nekad omiljen lokalni dnevni list je, bar što se tiče izveštavanja u vezi rada Zavoda za HMP, od strane ove novinarke postao trač časopis, koji objavljuje isključivo kritiku čak i izmišljenu.

No comments: