25.3.06

Hvala, gradu na opremi


Služba Hitne Medicinske Pomoći se zahvaljuje gradonačelnici Maji Gojković
i gradskoj upravi za zdravstvo.
Tekst prenosimo sa sajta Oficijalne prezentacije grada Novog Sada

Опрема вредна 66 милиона динара пуштена у рад

Градоначелник Маја Гојковић је данас са Проф. др Браниславом Бобићем, чланом Градског већа за здравство пустила у рад нову медицинску опрему у објекту "др Јован Јовановић Змај" у улици Змај Огњена Вука (кабинет за РТГ) диспечерски центар и дијагностичку опрему у објекту Хитне помоћи у Вршачкој улици. Опрема је вредна 66 милиона динара, а целокупан износ обезбедила је Градска управа за здравство.

- Отварањем новог диспечерског центра као и увођењем нових директних линија 94, скратиће се време од пријема позива до доласка екипе хитне помоћи на терен. Значај нове опреме је изузетан када се има на уму да један минут уштеде времена за некога може представљати разлику између живота и смрти - рекао је Бобић.

Измештањем Диспечерског центра на локацију у Вршачкој улици, биће превазиђени проблеми који су постојали на стaрој локацији на Лиману 4, где су губици у времену били знатни, како у пријему позива, тако и у комуникацији особља Хитне помоћи са осталим здравственим установама. То време ће сада бити максимално скраћено, пошто су сада инсталиране 4 директне линије 94 за пријем позива и два директна броја за пријаву санитетског транспорта, распоред рада екипа и комункацију са другим здравственим установама.

Пошто су нове просторије знатно веће, могуће је увођење рачунарског умрежавања свих евиденција Службе хитне помоћи, чиме ће функционисање службе бити подигнуто на савремен, ефикасан и квалитетан ниво.



14. март 2006. године

No comments: