13.6.08

Pljusak

Pljušti. „Rešilo nebo da potopi svet“ Brisači na kolima rade, ali nema vidljivosti.Ulice potopljene, a saobraćaj u kolapsu. “Poliva kiša al` to joj je zanat“ a nama je posao da spašavamo vitalno ugrožene pacijente, bez obzira na vremenske uslove.
Poziv za ekipu dolazi sa obale Dunava. Jednom čoveku nije dobro. Guši se, a ne može da izađe iz čamca. Ekipa je krenula. Mokri su od glave do pete. I dalje pljušti. Iznose ga iz brodice do našeg automobila. Sirena urgencije je pokušala da nadjača kapi koje dobuju po krovu. „Prolazi vreme al` to mu je manir“ a oni jure da pobede smrt. Kad su predali pacijenta dežurnom lekaru u bolnici, otišli su da se presvuku, jer su im i gaće bile mokre.
"Novi Sad plivao" piše Dnevnik
Snažan pljusak sručio se juče na Novi Sad a veliku količinu vode kanalizacija nije mogla da prihvati. Ulice su posle 18 časova za samo nekoliko minuta bile potopljene pa su na više mesta u gradu automobili bespomoćno plutali.
Neopisiva gužva trajala je nekoliko sati, naročito u nižim delovima grada, gde se formiraju takozvane kade. Pod vodom su se našle i desetine stanova u suterenu.
Foto: S. Nikolić
p.s. Na ovoj intervenciji je pokisla ali spasla život simpatičnom gospodinu, noćna urgencija III, u kojoj radi doktorka na specijalizaciji (prijateljica koleginice iz Grčke), medicinski tehničar je moj imenjak, a vozač je sin jednog našeg lekara.

No comments: