9.5.08

Psssst!

Počela je predizborna tišina. Konačan broj birača koji će moći da glasaju na vanrednim parlamentarnim izborima 11. maja je 6.749.688, utvrdila je noćas Republička izborna komisija. U Novom Sadu, pravo glasa ima 294.162 Novosađanina - saopštila je Gradska izborna komisija (GIK). Tokom izborne tišine zabranjeno je svako direktno ili prikriveno reklamiranje stranaka, koalicija i političkih organizacija i njihovih programa, kao i postavljanje propagandnog materijala na manje od 50 metara od biračkog mesta.
Baš me interesuje kako će se to ispoštovati, kad je danas 9. maj, Međunarodni Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope, koji će se obeležiti dvodnevnom manifestacijom programa „Ritam Evrope” za Novi Sad, kod Filozofskog fakulteta. Proslava Dana Evrope, će se održati danas i na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, u organizaciji Centra za regionalizam. Time se zaokružuje i završava kampanja "Srbija u Evropskoj uniji - Šta od toga imam je, šta od toga ima Novi Sad?" Obeležavanje 9. maja organizovano je u okviru programa "Izvoli, prouči, odluči", a cilj je da se građani i građanke Srbije upoznaju sa konceptom Evropske unije, njenom istorijom i značajem. Akcija se istovremeno održava u još 7 gradova u Srbiji. A počela je simbolično u 11. 59 sati.
Eto nama predizborne tišine.
U isto vreme na Trgu slobode, počinje manifestacija "Novom Sadu s ljubavlju" koja je objavljena kao politička vest, u veoma negativnom kontekstu. Grad je organizovao veliki muzički spektakl. Sviraju dobitnici MTV Adria nagrade za najbolju grupu sa ovih prostora u prošloj godini - Van Gogh !

No comments: