30.11.07

Renoviranje dispečerskog centra

Ovih dana je osvežen dispečerski centar. Okrečena je prostorija gde se primaju pozivi. Pomeren je sav nameštaj, pa je spremačica do 19h prala i ribala ćoškove, do kojih se nije moglo doći. Postavljen je novi itison. Ta dva tri dana prvo nas je gušilo isparavanje gasa Merkaptan iz Gasne stanice, koja je pored ambulante, a posle masna boja i lepak u toku renoviranja naših prostorija. Dobili smo plave, plišane duks jaknice uz ostalu uniformu. Krajem novembra je u Građanskom listu objavljen tekst o našem radu na terenu, a dobro se uklopio sa danima borbe protiv porodičnog nasilja, doduše primer koji je prikazan nije tako čest, jer se radi o nasilju žene, prema mužu.
Naša dva lekara su se ozbiljno razbolela. U roku od pet dna, obojica su preživela ac.IVC (šegrt šlog). Stariji, simpatično popunjen ( debeo ) doktor, je na kraju svoje dnevne smene, u kolima HMP, osetio nelagodnost, pa je umesto kući, taj dan završio na klinici za Neurologiju. Drugi mlađi kolega se spremao za posao, trebao je da radi noćnu smenu, ali poremećaj svesti, zbog kog je pozvao kolege u pomoć i dalja dijagnostika su pokazali da je i on imao IVC. Obojica su se oporavili.Infarkt i šlog - ubice broj jedan u Srbiji Oko 57 odsto svih smrtnih slučajeva u Srbiji posledica je bolesti srca i krvnih sudova, izjavila je dr Nevena Karanović, državna sekretarka Ministarstva zdravlja Srbije, na konferenciji za novinare u Medjunarodnom pres centru Tanjuga, povodom obeležavanja Svetskog dana srca - 30. septembra.

2 comments:

Unknown said...

Drago mi je zbog renoviranja i plišanih jaknica, al' bi mi bilo još draže da ste dobili makar još jednu ekipu... ;)

Pozovi 94 said...

Svima nama bi bilo draže da dobijemo još ekipa, ali to ne zavisi od nas i našeg rukovodstva, već od fonda i ministarstva. Nažalost, ranije je napravljen ugovor, koji bi trebalo revidirati u odnosu na ukupan, sadašnji broj stanovnika Opštine Novi Sad.